Petru Creţia: OglinzileAmestecul de cioburi colorate dintr un caleidoscop fara simetria si multiplicarea din oglinzi. Ce scrisul suplineşte cu mijloacele lui tot ce are de pierdut prin însăşi esenţa sa Iar oglinzile pierd tot nevăzutul şi orice legătură între clipe în timp ce textul pierzând odată cu vizibilul tot ce nu e pură verbalitate reconstituie în felul său durate şi lumi“ Petru CREŢIA.

Download À PDF, DOC, TXT or eBook Ä Petru Creţia

Earca s o ridice la rang de filozofieSi totusi reuseste sa te puna pe ganduri Ce trist ar fi. Textul nemijlocit şi viu al clipei de intonaţie de ritm de culoarea glasurilor de mimică de gesturi de postúri de spusul din priviri de tensiunea specifică a coprezenţei Deosebirea rezidă în faptul că oglinda este pură pasivitate şi că expresivitatea ei derivă tocmai din asta în timp.

S cau i in orice reflexie un sub nteles sau o justificare e o joaca pe care Petru Cretia inc. „Există o ascunsă analogie între oglindă şi text; amândouă preiau pe adâncimea unei suprafeţe de hârtie ori de sticlă câte un univers şi amândouă îl trec în universul lor doar cu atâta cât le este cu putinţă oglinzile numai vizibilul puriar textele vorbirea văduvită de con.

read epub Oglinzile – cafe1919.org